RYGSØJLE OG DISKUSPROLAPS

Diskussmerter og diskusprolaps i ryggen kan være forårsaget af en række betingelser, der påvirker de vitale komponenter i rygsøjlen. Diskusskiver kan svulme op, glide væk fra deres korrekte placering mellem ryghvirvlerne og der kan ske diskusprolaps (brud). Disse betingelser kan forårsage tryk på de mange nerver, der udløber fra rygsøjlen og gør selv simple aktiviteter meget smertefulde.. Læs mere om rygsøjlen

Sådan anvender du KT Tape på ryggen

Mere om rygsøjlen

Med det store antal af årsager der kan forårsage smerter omkring rygsøjlen, er det næsten umuligt at korrekt identificere præcis, hvad der sker uden en professionel lægefaglig diagnose. Imidlertid vil en øget blodgennemstrømning og reduceret tryk på nerverne i området bidrage til at mindske smerter og inflammation.

Med denne KT Tape applikation kan du lindre smerter lokaliseret på særlige ryghvirvler samt ved nogle udstrålende smerter. Du vælger selv om du vil klippe tapen til halve stykker, eller bruge hele stykker. De fleste føler det er nemmest at arbejde med hele stykker, som vist i video.
VIGTIGST er det at du konsulterer en læge for at for sat den korrekte diagnose til smerterne. Husk, at diskussmerter kan være et symptom på meget alvorlige problemer. Hvis du har problemer med at vejrtrækning, at sove, balance, komme op og ned af en stol eller inkontinens så skal du straks søge lægehjælp.

Det er sjældent der opereres mod diskusprolaps i dag. Læge og fysioterapeut lægger typisk en behandlingsplan for træning og hvilke aktiviteter du må foretage. Heldigvis for det da en operation kan få længerevarende konsekvenser, afhængig af indgrebets størrelse.

DISKUSPROLAPS I LÆND

Ryggen består ryghvirvler, som holdes på plads, dels på den måde knoglerne er udformet, dels ved ledbånd samt med de store og små ryg- og mavemuskler. Mellem ryghvirvlerne ligger bruskskiver, som virker stødabsorberende. Disse ligger tæt op af rygmarvskanalen, hvorfra der afgår nerver til benene. Hvis ryggen udsættes for en belastning, der overstiger dens styrke, kan opstå en revne i en af bruskskiverne, således det flydende indhold i bruskskiven klemmes ud og trykker på nerveroden. Ved en diskusprolaps oplever de fleste smerter og stivhed i lænden med en vis udstråling til et af benene. Der kan også være føleforstyrrelser og kraftnedsættelse i benet, som forværres hvis du hoster. Ved alvorlig tryk på nerverne kan der opstå problemer med at kontrollere vandladning og afføring. Det vil oftest kræve akut operation.