LÅRMUSKEL

Lårmusklen er en fællesbetegnelse for en stærk muskelgruppe, som dækker forsiden af låret og fungere både som hoftebøjer og knæstrækker. Den består af 4 muskler: rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis og vastus intermedialis. Skader kan være bristninger og kramper, hvorfor musklen føles øm og hård, hvilket nedsætter ydeevnen. Når en muskel udsættes for en belastning, der overstiger muskelstyrken (spring, spark), sker der en bristning. Langt de fleste bristninger er delvise muskelbristninger. Læs mere om lårmuskel

Sådan anvender du KT Tape på lårmuskel

Mere om lårmuskel

Symptomerne ved mindre skader kan der mærkes en lokal ømhed (“muskelforstrækning”, “truende fiber”). Ved mere alvorlige skader mærkes en pludselig jagende smerte i musklen (fibersprængning) og i værste fald mærkes et voldsom smæld, hvorefter det er umuligt at bruge musklen (total muskelbristning). Ved muskelskader er følgende tre symptomer karakteristiske: Smerter ved tryk, udspænding og aktivering (strække knæet) mod modstand. Ved totale bristninger kan der ofte ses og føles en defekt i musklen, og over eller under bristningen føles en hævelse. Ofte ses delvise muskelbristninger foran og i lårets øvre del (i rectus femoris musklen) i overgangen mellem sene og den “kødet” del af musklen.

Andre typer skader i lårmusklen kan være “trælår”, forstrækninger og overbelastninger.
Trælår er et slag/spark, som forårsager en blødning i muskelvævet. Skaden ligger dybt, da muskel og blodkar trykkes hårdt mod knoglemassen. Nogle gange ses et blåt mærke, andre gange føles musklen meget hård og øm. Denne skade opstår oftest i kontaktsport.

Forstrækninger

Forstrækninger og overbelastninger opstår typisk ved mange gentagne og ensformige bevægelser, eksempelvis løb og cykling. Her sker skaden tit hvor sene bliver til muskel og små flosninger opstår i vævet. I godt eksempel på en skade er “Springerknæ”. Her opstår små bristninger ved senehæftet på nedre del af knæskallen. Belastningen fortsætter ofte på trods af ømhed, som ofte forsvinder efter opvarmning. Efterhånden opstår en kronisk inflammation i senen og i nogle tilfælde opstår ømheden på den øverste kant af knæskallen.

KT Tape hjælper den skadede muskel til at slappe af og øge cirkulationen til området, såvel som at lette smerten. Du kan vælge om du vil bruge 2 eller 3 stykker tape. Det afhænger af hvor stort et område du føler ømhed i, samt lårets størrelse. Kombiner med let udstrækning, nedkøling efter aktivitet og restitution for at skabe den bedste helings-process.