HÅNDLED

Dit håndled består af otte små knogler (carpals), der støtter en smal passage kaldet karpal-tunnelen. Karpal-tunnellen, støttet af et ledbånd, fører de sener igennem, der styrer bevægelserne af hånd og fingre samt den nerve, der kan forårsage stor smerte (karpaltunnel-syndrom). Håndleddet er primært designet til at skabe en vifte af bevægelse og alsidighed, men er desuden skabt på en måde som giver stabilitet.

Forstuvninger kan variere fra mild til svær, og vurderes i forhold til mængden af skader på ledbånd. En forstuvning per definition er skader kun på ledbånd, når de er strakt ud over normalområdet, og ikke til knoglen. I nogle tilfælde kan en knogleflig rives af ved voldsom forstuvning af et håndled. Læs mere om håndled og smerter

Sådan anvender du KT Tape mod smerter i håndled

Mere om håndled og smerter

Du kan inddele smerter i 3 grader.
Grad I: ledbånd forstrækkes, men overrives ikke, og der føles mild til moderat smerte.

Grad II: delvis bristning af ledbånd, og en nedsat bevægelighed, moderat smerte og der ses misfarvning på huden.

Grad III: komplet bristning af ledbånd, der kræver øjeblikkelig lægehjælp, smerte er generelt stor og misfarvning er helt sikkert til stede.

Håndled – forstuvning eller ustabilitet

Begge kan forårsages af mange faktorer. Overbelastning ved aktiviteter såsom at skrive, klippe hår eller ketsjersport kan forårsage inflammation i karpal-tunnelen og en resulterende smerte. Traumer såsom fald på en fremstrakt hånd kan forstrække eller forårsage brud på ledbåndene, der holder det hele sammen. Den voldsomme kraft i denne type af traumer kan også forårsage brud og blå mærker, som gør det meget vanskeligt at bruge håndleddet. Andre former for skade omfatter at bliver skubbet ind i noget, ekstremt vrid i håndleddet, eller at ramme forkert i eksempelvis boksning. Kontaktsport, skiløb og faldulykker er typiske situationer for håndledsforstuvninger.

Smerter

Smerter spænder fra lette til svære baseret på karakteren af forstuvningen samt skaderne på ledbånd og knogler. Smerten kommer med næsten enhver bevægelse af håndleddet, specielt når håndleddet strækkes. Hævelse, misfarvning, og udstrålende smerter i arm og hånd er almindelige symptomer. Ofte vil håndleddet være varmt at røre ved.

KT Tape er passende for grad I og II, forstuvninger, hvor du ved grad III forstuvninger skal søge øjeblikkelig lægehjælp. KT Tape giver stabilitet gennem proprioceptiv (tilbagemelding via nerver til hjernen om hvilken position dit håndled er i) og støtte. Derudover er KT Tape meget komfortabel og giver mulighed for at fremskynde helingen. Anden behandling omfatter hvile, nedkøling, inflammations-dæmpende medicin (NSAID), og i meget alvorlige tilfælde kirurgi. Det er meget vigtigt at få en præcis diagnose ved moderate til svære skader for at undgå komplikationer i fremtiden.

Denne KT Tape applikation vil lette presset i håndleddet og bidrage til at fremme normal bevægelse og mindske inflammation. Som et resultat af den reducerede inflammation og støtte, smerten vil hurtigt blive nedsat – hvis ikke elimineret.