LÆGMUSKEL

Smerter i læggen eller krampe. Din lægmuskel består af to muskler. Gastrocnemius, som er synlig på bagsiden af ​​benet og Soleus, en mindre og bred muskel dybere i læggen. Gastrocnemius har et lateralt og medialt hoved. Begge muskler udspringer tæt på bagsiden af ​​knæet og hæfter på hælen via akillessenen. Musklerne er ansvarlige for at strække foden i afsæts-fasen i bl.a løb. Læs mere om lægmuskel

Sådan anvender du KT Tape på lægmuskel

Mere om lægmuskel

Der kan opstå fibersprængninger, forstrækninger og kramper i din lægmuskel, oftest på grund af ekstreme stræk eller overbelastninger. Pludselig acceleration eller retningsændringer kan ofte være synderen. Skader i læggen er langt mere almindelig hos mænd end hos kvinder, især blandt midaldrende atleter. Skaden opstår oftest akut, på grund af kraftig og pludselig acceleration. Har du først haft en skade i læggen, er du mere tilbøjelig til at få en ny skade i fremtiden.

Smertemønster

Smerte og stivhed i musklen kan være stor. Nogle gange kan man høre et smæld og den tilskadekomne føler det nærmest, som de blev skudt i benet eller ramt med en stok. Ofte stråler smerten ud mod fødderne og op til knæet, hvor musklerne hæfter. Der kan i mange tilfælde ses hævelse i området. Dette skal tages alvorligt, hvis hævelsen er stor.

Alle kommer sig over en skade i læggen, nogen hurtigere end andre. KT Tape vil bidrage til at fremskynde helingsprocessen, afslappe musklerne og lindre eventuelle smerter. Hvile, is og kompression bør også indgå i behandlingen. Alvorlige tilstande såsom DVT (dyb venetrombose – blodprop ) eller meget udtalt ømhed skal undersøges af lægen med henblik på en sikker diagnose.

Vær meget forsigtig med smertestillende medicin (NSAID), det kan forårsage værre indre blødninger ved en blodansamling samt øge risikoen for DVT bevægelse på grund af deres blodfortyndende virkning.

Efter skaden er det vigtigt du træner langsomt op igen.

En nærmere undersøgelse med massage kan du bestille her