HOFTESENE, IT-BAND

Hoftesenen (IT Band) eller det iliotibiale ledbånd, er en tyk sene der løber ned langs ydersiden af ​​benet. Senen begynder ved hoften og strækker sig til ydersiden af skinnebenet( tibia) lige under kanten af ​​knæleddet. Senen skaber, i samarbejde med flere lårmusklerne, stabilitet på ydersiden af ​​knæet . Læs mere om hoftesenen

Sådan anvender du KT Tape på hoftesenen

Mere om hoftesenen

Smerter på ydersiden af hoften, kaldes også ITBS (iliotibial band syndrom) udvikler sig oftest på grund af overbelastning, eller som kompensation for andre skader og smerter i kroppen. ITBS ses ofte med smerter på ydersiden af knæet i cykling og løb.

Smerter i hoftesenen kan være forårsaget af en række betingelser, der gør diagnosen vanskeligt. ITBS er den smerte der føles, når den slimsæk som skal sørge for en glidende bevægelse i området blive irriteret. Det er den inflammation, som giver smerte på ydersiden af ​​hoften under bevægelse. En meget spændt sene kan også være skyld i smerter lige over knæet.

KT Tape kan hjælpe med at reducere inflammation og smerter i hoften fra ITBS, muskelforstrækninger, gigt og senebetændelse samt andre årsager.  Du kan tape både som vist i video og som på pdf filen. Begge måder fungerer fint. Desuden vil let udstrækning, massage og nedkøling med is også bidrage til at reducere symptomerne.
Du bør altid konsultere en læge ved smerter, der forværres.