TRICEPS MUSKELSMERTER

Muskelsmerter i triceps refererer til en skade i muskulaturen og/eller de nerver, der aktiverer den. Smerterne sidder oftest i muskelbugen, som forklares nærmere her.

Tendonitis eller inflammation opleves omkring senen der forbinder muskulaturen til bagsiden af albuen. Smerten føles lige over albuen og er normalt forårsaget af gentagen belastning eller ved forsøg på at presse for meget vægt, overdrevne kaste bevægelser eller fald på en udstrakt arm (kan samtidig diagnosticeres som muskelsmerte/svaghed). Læs mere om tricepssmerter

Sådan anvender du KT Tape på triceps

Mere om tricepssmerter

Triceps brachii musklen, latin for “den tre-hovedet muskel”, er ansvarlig for at strække armen. Hvert muskelhoved udspringer sit sted, med hæfter samme sted via i albuen via tricepssenen. Oftest opstår skader hos mænd over 25 år i aktiviteter, der kræver løft/skub af tunge vægt eller gentagne arm bevægelser i sport/erhverv.

Muskelsmerte og svaghed kan være forårsaget af muskelbristninger, fiberskader, klemte nerver, ledbånd eller seneskader. Symptomerne omfatter tab af mobilitet i leddet smerter på bagsiden af albuen og armen og eventuel hævelse. Den bedste måde at forebygge disse skader er at varme ordentlig op og ikke gå videre til tungere vægt for hurtigt. Skader på grund af traumer kan stort set ikke undgås, og kan behandles konservativt i de fleste tilfælde.

KT Tape kan hjælpe med at lindre smerter i triceps ved at afslappe den beskadigede muskel, øge blodgennemstrømningen til at reducere inflammation og fremskynde helings-processen. Hvile, is efter aktivitet, let progressiv udspænding og massage, samt NSAID kan også bidrage til at fremskynde helingen.