SCHLATTER SYNDROM

Schlatter syndrom, også kaldet springerknæ, er ofte et symptom unge mennesker oplever, når de vokser hurtigt. Smerten sidder typisk lige på knoglefremspringet under knæet, øverst på skinnebenet. Springerknæ kan også være tegn på overbelastning af knæet ved eksempelvis springgymnastik, volleyball, fodbold, håndbold og andre sportsgrene, hvor der er mange hop og landinger. Læs mere om schlatter syndrom

Sådan anvender du KT Tape mod schlatter syndrom

Mere om schlatter syndrom

Smerten skyldes gentagne belastninger af knæskals-senen, som hæfter på skinnebenet. Det medfører inflammation og “opflosning” af knoglen ved tilhæftningen af senen. Netop her er en voksezone (apofyse), hvor knoglen vokser i længden. Det er samme mekanisme som forårsager springer-knæ hos voksne. Skaden er en af de hyppigst forekomne skader hos børn.

Hyppighed og køn

Det er oftest drenge (men ikke udelukkende) mellem 10-16 år og især fodboldspillere, som får skaden. Når voksezonen “lukker sig” omkring 17 års alderen forsvinder symptomerne tit af sig selv. KT Tape kan afhjælpe dine symptomer og støtte helingen. Afhjælp også symptomerne med udstrækning af den forreste lårmuskel. Det er også vigtigt at træningen doseres korrekt og knæet får tilpas med ro til restitution. Piger i voksealderen får også af og til problemer, her ses skader i knæet mange gange ved springgymnastik. Her er det vigtigt at kigge på fodstilling i både afsæt og landing.

Tilbagefald med Schlatter Syndrom ses ofte, hvis du genoptager træningen for hurtigt.

Vi anbefaler KT Tape Pro Uncut (da der er stor forskel på størrelsen på et knæ) eller Pro X til Schlatter Syndrom. Vælger du Pro X, så pas på at strække tapen for meget, da den er vævet lidt kraftigere end Pro Uncut.

Ønsker du en nærmere undersøgelse af knæet kan du kontakte os her