KNÆ INDERSIDE

På forside og indvendige side af den nederste del af knæet sidder tilhæftningen af tre sener. De tre muskler (sartorius, gracilis og semitendinosus), hvis sener hæfter her, hjælper til at bøje knæ og påvirke hofteposition. Slimsækken herunder gør at senerne glider smidigt sammen med knæets indvendige sideledbånd. Slimsækken bliver ofte betændt (inflammation) i perioder med overbelastning og kan forårsage mild til moderat smerte. Læs mere om knæ inderside

Sådan anvender du KT Tape mod knæ inderside

Mere om knæ inderside

Inflammation er ofte på grund af stramme muskler i baglåret, der lægger ekstra pres på de omkringliggende slimsække. Stram lårmuskulatur (især hos kvinder), et kraftigt slag mod indersiden af knæet, eller over-pronation ved løb kan også være årsager. En hurtig stigning i træningsaktivitet uden en ordentlig udstrækning kan sandsynligvis også give problemer på inderside af knæet. Personer som har springerknæ, gigt, eller revne i den mediale menisk har ofte problemer her.

Inflammationen vil i værste fald give mild til moderat smerte på indersiden og nederste forreste del af knæet. Større smerte kunne være et tegn på stress frakturer eller mere alvorlige spørgsmål vedrørende ledbånd. Når smerten bliver mere end en simpel irriterende smerte, bør du søge alternativer former for kredsløbstræning og fokusere på udstrækning af musklerne på både lårets for- og bagside.

KT Tape vil bidrage til at lindre presset på den inflammerede slimsæk og øge cirkulation til området. Det vil mindske smerter og reducere restitutionstiden. Som nævnt bør aktiv udstrækning indgå i behandlingen. Gigtpiller (NSAID), is efter aktivitet hjælper også i helingsperioden. Efter symptomerne er væk, fokuser på styrketræning og smidighed.