TOMMELFINGER

Smerte i tommelfinger er oftest ved bunden af fingeren og håndled. En bemærkelsesværdig smerte omfatter “De Quervain syndrom”, også kendt som “gamer” eller “iPhone” tommelfinger og mor-tommelfinger. Smerten skyldes en skade eller inflammation i seneskeden, der omgiver de 2 sener, som passerer “tommelfingersiden” af håndleddet. Disse sener styrer bevægelserne af tommelfingeren. Læs mere om tommelfinger

Sådan anvender du KT Tape mod tommelfinger-smerter

Mere om smerter i tommelfinger

Når seneskeden bliver skadet eller betændt, bliver senerne indesluttet og vil forårsage smerte ved bevægelse af tommelfingeren. Overbelastning eller traume mod tommelfingeren kan også medføre problemer, som gør at senen har svært ved at glide i seneskeden. Kvinder menes at have højere risiko på grund af de skarpere vinkler af knoglerne i håndleddet, men den egentlige årsag er noget ukendt. Mange eksperter mener at overbelastning er den primære årsag til inflammation. Denne hypotese bakkes op ved, at de fleste patienter med denne smerte er nybagte mødre, der gentagne gange løfter deres voksende babyer. Symptomerne er oftest observeret i begge håndled og med samme grad af smerte, hvilket indikerer at jo større overbelastning des mere inflammation, som fører til smerte.

Indskrænket bevægelighed

Når disse betingelser er til stede, er bevægelse af tommelfingeren begrænset. Det bekræfter den inflammatoriske tilstand og kan i alvorlige tilfælde give hævelse. Smerter konstateres i tommelfinger og håndled ved bevægelse og området ved bunden af ​​tommelfingeren vil føles hævet og hårdt. Det er svært af holde om noget og generel ømhed er almindelige symptomer. Smerter er normalt let til moderat, og ekstrem smerte kan være en indikation på en mere alvorlig skade.

Behandling af tommelfinger

Behandling af smerte er mest baseret på, hvad der har virket i fortiden snarere end videnskabelige data. KT Tape har vist sig at give støtte under bevægelse af tommelfinger og håndled, og har markant reduceret smerte i mange tilfælde. KT Tape øger cirkulation som fører til reduktion af inflammation og fremskynder helingen. Injektioner med binyrebarkhormon kan have en effekt, men man bør overveje de negative bivirkninger på grund af mulige degenerative virkninger. Kirurgi er vellykket i næsten alle tilfælde, men konservative behandlingsformer er at foretrække, inden du tager det spring. Is efter aktivitet, hvile og undgå aktiviteter der fremprovokerer smerte er alle vigtige skridt til at undgå operation. Fokus på korrekt løfteteknik vil også bidrage til at undgå disse symptomer i fremtiden.