LYSKESMERTER

En forstrækning i lysken er en skade på en af de muskler, der bringer benet tilbage mod kroppen. Mindre alvorlige belastninger strækker musklerne ud over deres normale bevægeområde og skaber små mikrobristninger i muskelfibrene. Mere alvorlige skader giver decideret fibersprængninger og kan endda forårsage en komplet bristning af musklen. Læs mere om lyskesmerter

Sådan anvender du KT Tape mod lyskesmerter

Mere om lyskesmerter

Lyskeskader kommer normalt efter aktivitet, som involverer mange retningsskift eller overdreven udstrækning. Enhver kontaktsport giver større risiko for lyskeskader på grund af den store variation i bevægelser og pludselige udefrakommende hændelser i kontaktsport. Fejltrin, fald, og sparkebevægelser er også risikofaktorer .

Symptomer omfatter stivhed, ubehag eller smerter, og eventuelt hævelse og blå mærker i alvorlige tilfælde. Sådanne forstrækninger kan være meget smertefulde og holde dig på sidelinjen i sport i lang tid uden den rette behandling.

Brug KT Tape til at afslappe og støtte de spændte muskler samt give smertelindring. En kombination af let udstrækning og KT Tape vil hjælpe med at få dig tilbage i aktion igen.

Lyskeskader er normalt klassificeret som følger:
• Grad I forstrækning: Mildt ubehag, ømhed som ikke begrænser aktivitet.
• Grad II forstrækning: Moderat ubehag, ømhed/smerte som begrænser evnen til aktiviteter som løb og spring. Måske lille hævelse og blå mærker.
• Grad III forstrækning: Alvorlig skade, smerte ved gang. Ofte klages over muskelkramper, hævelse, og betydelige blå mærker.

Anvend KT tape ved grad I og II lyskeskader. Søg professionel lægehjælp ved grad III skade og bruge KT Tape som del af behandlingsplanen. Ved total muskelbristning er der stor smerte og professionel lægehjælp søges omgående.

Er du i tvivl om skadens omfang, så kontakt KT Tape for en nærmere undersøgelse.