SMERTER OVENPÅ FODEN

Fodens overside består af mange knogler, nerver, ledbånd og sener, som alle kan blive påvirket og gøre ondt. Foden er skabt til stabilitet og mobilitet – to distinkte og naturlige funktioner. Fodens funktioner nødvendiggør mange bevægelser for at udføre disse. Stort set al aktivitet i vores daglige liv og vores idrætsliv lægger stort pres på fødderne og kan medføre forskellige skader. Læs mere om fodens overside

Sådan anvender du KT Tape ved smerter ovenpå foden

Mere om fodens overside

Der er forskellige årsager til smerter i den øvre del af foden, hvilket gør det svært at diagnosticere uden en fysioterapeut eller læge. Dog kan placeringen af smerten være en pejling og hjælper med diagnosen. De følgende tre årsager er de mest almindelige til smerter i den øvre del af foden.

Skader ovenpå på foden

Inflammation (tendonitis) i tæernes strækkesener. Tendonitis er den mest almindelige årsag til smerter oven på foden blandt sportsfolk og aktive individer. Smerten mærkes tæt på tæerne og stråler hen mod mellemfoden. Den er ofte forårsaget af alt for spændte lægmuskler, stramme sko (snørebånd strammes for meget), eller generelle overbelastninger fra gentagne bevægelser såsom løb. Inflammationen opleves ofte i den sidste del af et maraton eller når høje kilometertal er en realitet. Løb på hårde underlag, overdreven bakketræning og dårligt fodtøj er også faktorer, der øger risiko for inflammation.

Frakturer – er en sjælden, men alvorlig årsag til smerter oven på foden. De er mest udbredt hos ældre personer, der fortsat er aktive uden god fysisk form og kost. Brud kan også være forårsaget af et akut traume, såsom at sparke til noget hårdt, blive trådt på eller ved et fald. Hævelse og smerte forekommer ved frakturen, hvorfra smerten mærkes samt ved berøring. Frakturer i mellemfodsknoglerne forekommer ofte på deres distale ende, nær tæerne.

Gigt – kan forårsage en række yderligere problemer, der forårsager smerte. Små knoglegevækster kan ofte formes som så irritere nerverne. Nerverne kan derefter svulme og bliver klemt mellem fodrodsknogler, hvilket forårsager alvorlige smerter under gang. Gigt forårsager også en mindre knogle-densitet og øger risikoen for knoglebrud. Knoglegevækster dannes ofte ved det gigtplagede led og kan nemt mærkes. Platfod, genetik og alder er alle faktorer, der kan forårsage gigt i foden.

Denne KT Tape applikation vil bidrage til at mindske presset mellem de forskellige dele af foden, øge cirkulationen til at bekæmpe inflammation samt afslappe musklerne forbundet med smerterne. Følgende råd bør følges for at bekæmpe smerte i foden effektivt:

• Korrekt fodtøj
• Korrektion af fodstilling med indlæg
• Vægttab
• Hvile
• Smertestillende (NSAID)
• Variation af motion (udskift løb med svømning, cykling, yoga, osv.)
• Anti-inflammatorisk kost
• Massage
• Grundig udstrækning af lægmuskler
• Is efter aktivitet

Vi anbefaler KT Tape Pro eller Pro Extreme til at tape fødder. Primært på grund at det varme og svedige miljø der er i et par sko, samt for at sikre den optimale støtte til din fod.