ANKELSTABILITET, FORSTUVET ANKEL

Har du en forstuvet ankel, forstrækning af ledbånd, inflammation og “svage” ankler, så skal du bruge denne applikation. Den øgede støtte giver dig en hurtigere restitution såvel som stabilitet og smertelindring i anklen. Læs mere om ankelstabilitet

Sådan anvender du KT Tape til ankelstabilitet

Mere om ankelstabilitet

I ledbåndene sidder nerveceller, der informerer hjernen om, hvordan fodleddets stilling er. Hjernen udsender informationer til musklerne, som aktiveres så fodleddet holdes korrekt. Når ledbåndene forstuves/brister, fungerer disse nerveceller og nervebaner ikke optimalt, og chancen for fornyede vrid i foden øges. Tapens funktion er primært stimulation af de små nerveceller i huden, således disse kan ”vikariere” for de midlertidigt skadede nerveceller i ledbåndene. Tapen er derved ikke kun ren mekanisk ”stabilisering” af fodleddet. Flere undersøgelser har vist at tape/bandager har kunne nedsætte risikoen for ledbåndsskader.

Forstuvet ankel

Ankelskader kan ske på mange måder. Oftest sker skaden pludseligt ved et fald eller kraftigt vrid i anklen. Dette er smertefuldt og efterfølges meget tit af hævelse.
Du kan tape op på flere måder. I videoen sættes de første 2 stykker tape for at holde foden i korrekt position for at undgå yderligere vrid/forstuvning. Det sidste stykke tape giver stor stabilitet.
På PDF filen vises et godt alternativ, som er nemmest at have hjælp til at påsætte.
Kort fortalt ville tapen gøre at hjernen bedre registrerer, hvordan din ankel har det og hvilken position ankel er i. Det betyder hurtigere heling af det skadede væv og du kommer hurtigere tilbage til normal funktion.

Overbelastninger og kroniske ankelskader er tit et resultat af dårligt fodtøj, overtræning eller træning på ujævne overflader. Ankelskader kendetegnes af inflammation og kan også være resultatet af andre skader. KT Tape hjælper med at dæmpe inflammation i de beskadigede ledbånd, en øget cirkulation og stabilitet. I forhold til traditionelle ankel støttebandager giver KT Tape dig en meget komfortabel støtte og giver dig samtidig en større bevægelsesfrihed. Traditionelle ankelstøtter kan nedsætte blodgennemstrømningen til området, hvor KT Tape gør det modsatte med en bedre heling til følge. I tilfælde af komplet overrivning ledbånd, skal du straks søge professionel lægebehandling.

Du kan også bestille tid til en undersøgelse hos KT Tape her