VORES ATLETER UDTALER

KT Tape Danmark samarbejder med en del atleter på tværs af forskellige idrætter. De fortæller her omkring deres sport, karriere, resultater og hvorfor de bruger KT Tape.

Maria Tyndeskov

MARIA TYNDESKOV

Årgang 1991, 190 cm, 72 kg, Danmarks beachvolleylandshold, Lægestuderende ved Aarhus Universitet, Danmarksmester og pokalmester i beachvolley 2016/2017.

Jeg elsker alsidigheden ved beachvolley og lægger stor vægt på at udvikle mig som spiller konstant. Sporten kræver styrke, hurtighed, samspil, god kondition samt teknisk kunnen med en bold. Træning er i sandet er det bedste og mest motiverende, men styrketræning er også vigtigt for at undgå skader og øge min springstyrke.

Selvom man lander relativt blødt i sand, kræver beachvolley rigtig mange spring pr. kamp både i angreb og blokade. Jeg bruger KT Tape til at støtte mine knæ under kampe. KT Tape holder sig fast, selvom jeg sveder og kaster mig i sandet. Jeg tager som regel tapen på 2 timer før opvarmning, så det når at sidde godt fast. Derudover bruger jeg KT Tape på min skulder til restitution efter mange angreb og slag. Jeg kan mærke effekten indenfor 5-10 minutter og sover ofte med det på, for at blive klar til næste dags kamp.

Simon Haubjerg

SIMON HAUBJERG

Årgang 1997, højde 179 cm, 76 kg og professionel curlingspiller.

Medaljer (indtil ultimo 2017) 3 x U21 Guld, 2 x U21 DM Sølv. Nr 2 på Nordic Junior Curling Tour, Nr 3 og 5 til U21 B-VM, m.fl.

Få måneder efter jeg rejste mig fra kørestolen, begyndte jeg at spille curling. En sport, jeg lige siden har dyrket med stor passion og tålmodighed. Startede som 12-årig i Esbjerg Curling Klub, og jeg er sidenhen skiftet til mere professionelle omgivelser i Hvidovre Curling Club. Jeg har indtil videre vundet 3 U21 DM Guldmedaljer, og vundet adskillige titler og turneringer i ind- og udland. Jeg har repræsenteret Danmarks farver 2 gange, og skal repræsentere dem for 3. gang i Januar 2018.

Jeg har brugt KT Tape i en del tid efterhånden, og har erfaret at KT Tape er den mest optimale til netop min sport, og mit behov. Jeg har prøvet andre varianter på markedet, men de glider simpelthen af, når jeg er nede i mine udstrakte positioner. Her er KT Tape ideél, og uden problemer overhovedet. Jeg bruger tape på mit ene knæ, og min højre albue – Begrundelsen er heraf, at jeg har haft alvorlige skader i mit venstre knæ, som jeg stadig døjer med. Her hjælper KT Tape, til at dulme smerterne, og forkorter restitutionen, således jeg hurtigere er klar til næste kamp. Når man fejer, har jeg KT Tape på min udstrakte arm. Det hjælper igen med restitutionen, og jeg føler det gør min præstation bedre.

Allan Hallin

ALLAN HALLIN

Årgang 1963. 184 cm, 84 kg og bidt af løb.

Jeg løber hel- og halvmarathon på et niveau, der ligger lidt over det normale (50-70 km om ugen), men langt fra eliteniveau. Jeg har løbet siden 2010, men har optrappet intensiteten siden starten af 2016. Det har i sagens natur ikke været uden små og lidt større skader. Jeg har brugt KT Tape til at understøtte min muskulatur i forbindelse med mange af de mindre skader – så som forstuvede ankler – og har også haft held til at overkomme et løbeknæ med KT Tape.
Jeg har prøvet med andre typer tape, men kan kun på det varmeste anbefale KT Tape – det virker bare meget bedre end andre produkter.

CARSTEN LINDKVIST MADSEN

Årgang 1973, 181 cm og 79 kg. Amatør Triatlet og Ultra cykelrytter.

Som 31. årig fik jeg foretaget den 5. operation i mit højre knæ og jeg blev erklæret fodbold invalid. Dommen var “Du kommer aldrig til at løbe igen” – Jeg begynder at spille golf, men savnede intensiteten og de mentale udfordringer.

For ca. 10 år siden møder jeg en fysioterapeut som siger “vrøvl”, du skal bygge tingene roligt op og bruge noget støtte omkring knæet under træning og når du restituere. Her prøvede jeg så kinesiotape for første gang. Men det var først da jeg prøvede KT tape, at jeg mærkede forskellen der er på tape. KT tape sidder på længere, holder bedre når jeg sveder, og så fik jeg ikke nogen allergisk reaktion overfor limen, som jeg fik fra de andre produkter. KT tape er bare et bedre produkt.

Siden jeg blev erklæret sportsinvalid, har jeg gennemført et hav af løb, bl.a. 2 fulde Ironman, 15. halve ironman, hvor jeg rangere i top 5% i min aldersgruppe og KT Tape er en afgørende del for min træning og race. Senest brugte jeg KT Tape da jeg på egen hånd cyklede Danmark rundt på 10 dage. Det var hårdt for kroppen at sidde i den samme stilling i så mange timer om dagen, så KT Tape blev brugt som støtte og aflastning til mine knæ og lænd.

Følg mig på @TeamLindkvistUltra

Martin Trans Hansen

MARTIN TRANS HANSEN

Årgang 1996, 186 cm, 77 kg.
Dansk Beachvolley-landsholdsspiller, Pokalmester 2016/2017 og U21 Danmarksmester 2016/2017
Jeg har spillet volleyball siden jeg kunne gå, og da jeg fik smagen for at tage sporten ud i sandet, hvor man kan kaste sig tosset rundt, tog jeg straks beslutning om at jeg skulle være beachvolleyspiller!
Idet der kun er 2 spillere på en beachvolleybane, betyder det at man skal kunne alt det tekniske i spillet, og ikke kan lade nogle ting være op til sin makker. Det gør også at man får en masse boldberøringer og fede dueller, som jeg elsker ved sporten.
Da jeg kom fra indendørs gulv og ud i sandet, havde jeg været så hensynsløs med min krop, at jeg havde påtaget mig en del skavanker og havde brug for fysiologisk hjælp. Heldigvis kunne KT Tape hjælpe, ikke nok med tape, men også med indtapning af de udsatte områder. Jeg døjede både med springerknæ og skulderskade. KT Tape blev/bliver brugt flittigt på disse skader, som giver en kæmpe sikkerhed og stabilitet, når jeg spiller.

Sissel Møller

SISSEL MØLLER

Årgang 1994.
Jeg er en meget dedikeret løber og har været eliteløber siden 2015. Jeg blev relativt hurtigt en del af den danske elite indenfor mellem-lang distance og Cross løb. Siden har jeg vundet ung senior DM titler, vundet medaljer til flere danske mesterskaber, samt været med landsholdet til både nordiske mesterskaber samt Europamesterskabet i Cross.

Det betyder at jeg bruger rigtig mange timer i løbeskoene, og i forbindelse med det kan der nemt opstå lidt irritation i muskler og led. Her er KT Tape en kæmpe hjælp til at hele hurtigere. Ydermere døjer jeg med knyster, og her har hun fundet en løsning – nemlig KT Tape.

Du kan følge mig på min blog eller på Instagram

Olivia Gram

OLIVIA GRAM

Årgang 2000, 177 cm, 62kg.

Vinder af:
ITF Stavanger Open 2018 (single),
ITF Monastir Open 2018 (Double),
Dansk Mester Junior 2016 (Double),

Jeg startede med at spille tennis, da jeg var 7 år. Som 8-årig rejste jeg til München for at træne tennis i perioder. Da jeg blev 10 år trænede jeg videre i Paris. Jeg startede med at træne fuldtid, da jeg fyldte 13 år.
Siden har jeg trænet ca. 6-8 timer om dagen, hvor min daglige træning består af : Tennis, fysisk træning og yoga.
Her er det nødvendigt at gøre brug af KT Tape, som støtter musklerne – blandt andet mine skuldre, som bliver meget belastet i tennis.
Til tider sover jeg med KT Tape, som gør at jeg kan starte om morgen, uden de store smerter og ømhed i muskler og led.
På nuværende tidspunkt træner jeg i Milano, hvor jeg træner op til, at begynde min karriere på WTA Verdensranglisten i senior.
Her vil jeg ofte skulle til 2-3 ugers turneringer i streg, hvor KT Tape er en stor hjælp, hvis der skulle opstå skader.

Følg Olivia Gram på Facebook og på Instagram @gram_tennis

Danmarks hurtigste Viktor

VIKTOR HALD THORUP

Årgang 1994. 80kg. 190CM

Professionel Speedskater og Team Danmark atlet (5000m, 10000m, Massestart)

Danmarkshistoriens bedste individuelle atlet ved Vinter-OL (5. plads, 2018. Pyeongchang). Indehaver af samtlige danske langdistancerekorder.
Speedskatere kan trods hastigheder på op til 60km/t, se afslappede og yndefulde ud, når de glider over isen. Det kræver en masse træning i styrkelokalet, på løbesko, på rulleskøjter og i cykelsadlen. Det er derfor svært at undgå skader og overstræk. For mit vedkommende har jeg haft problemer med både knæ og lyske, men heldigvis har jeg teamet up med KT Tape Danmark, så jeg altid er klar til at forebygge eller afhjælpe skader, så jeg ikke mister værdifulde træningstimer.

Jeg ser frem mod OL 2022, hvor jeg satser alt på, at vinde Danmarks første individuelle Vinter OL medalje, men indtil da gælder det VM, EM og et par World cup sæsoner, hvor jeg med KT Tape i træningstasken giver 100%, for at komme først over stregen!

Viktor Hald Thorup

Følg med på Instagram @thorupviktor, Facebook @viktorhaldthorup og YouTube

Mathieu Feder

MATHIEU FEDER

Jeg kommer fra Frankrig og har boet i Danmark siden 2003.
Jeg dyrker både X-terra (cross triathlon) og løb. I X-terra har jeg blandt andet vundet 3 internationale løb i min AG (age-group) i sidste sæson, blev nr 3 til European Tour og nr 8 til VM på Maui.
X-terra er en meget eksplosiv form for Triathlon. Jeg er meget glad for at kunne benytte KT Tape, som optimerer min præstation, hvis jeg oplever mindre gener/skader.

Jeg elsker også at løbe sammen med mine 2 børn Philip og Louie, og i løbeklubben har jeg fået øgenavnet  “Mister Babyjogger”. Den største andel af træningen foregår med mine 2 børn i en dobbelt babyjogger. Vi deltager også sammen til diverse motionsløb og vi formåede alle 3 at gennemføre “Bestseller Aarhus City Halv Marathon” i 1 time 24 minutter i 2018!

Foto kredit: Jesper Skovballe

ANITA STENBERG

Årgang 1992, 168 cm, 59 kg, professionel banecyklist som repræsenterer Norges Cykelforbund og IK Hero, uddannet diætist ved Professionshøjskolen Metropol.

12 x Nordisk mester, 61 x Norgesmester, vinder af Worldcup sammenlagt pointløb 2017/2018, vinder af scratch verdenscup i Hong Kong 2019, VM deltager med top 10 placering og mål om OL i Tokyo 2020.

Norge har pt. ingen indendørs cykelbane, og jeg flyttede til Danmark i 2012 for at kombinere banecykling og uddannelse. Jeg er nu færdig uddannet, og lever som professionel cykelrytter med et deltidsjob ved siden af.

Jeg startede på landevejen som 16-årig, men det var først, da jeg opdagede banecykling, at jeg fandt min lidenskab og idrætsglæde.
Jeg elsker farten som banen giver, at der hele tiden sker noget. Jeg elsker at spurte med kombinationen af udholdenhed og eksplosivitet.
Jeg elsker øvelserne, hvor det kræver at man skal kunne køre 50km/t i timen i snit, men stadig være eksplosiv nok til at kunne køre spurt igen og igen.

Min træningshverdag består af en god kombination med udholdenhedstræning, tung træning, både på cyklen i store gear og i styrkecenteret og eksplosiv træning.
Jo mere hård træning der kræves af min krop, jo større er chancen for at skader opstår. Cykling er ensformig, og kan give skader og slitage på hofter. Tung styrketræning kan gå udover lænd og knæ, samt at generelle overbelastningskader kan forekomme.

KT Tape har hjulpet mig når mine skader er opstået, blandt andet ved at aflaste min lænd. Min lænd bliver nemt spændt under tung træning, og selv om jeg dyrker både yoga, har udstræk hver dag og går jævnlig til massage, bidrager KT Tape til mindre spændinger i min lænd.
KT Tape har også hjulpet mig når jeg har fået pludselige smerter i min hamstring og iliopsoas, således at jeg har været i stand til at fortsætte min træning, samtidig som at musklerne har fået mulighed til at slappe af og blive restitueret igen.
KT Tape ligger nu fast i min træningstaske i tilfælde det skal opstå ubehag og smerter i muskulaturen. Du kan følge med i min karriere HER