SKINNEBENSMERTER INDERSIDE

Skinnebenet er den fælles betegnelse for den forreste del af underbenet og tilhørende muskler og sener. Mens muskler på forsiden af benet (primært tibialis anterior) tjener til at pege tæerne og foden opad (dorsiflexion), sørger musklen tibialis posterior for at pege tæerne og foden nedad (plantarfleksion). Skinnebenssmerter (også kendt som skinnebensbetændelse) mærkes på forsiden af underbenet, mens smerter på inderside (posterior) af skinnebenet sider langs den indvendige kant af underbenet i tibialis posterior senen. Læs mere om skinnesmerter

Sådan anvender du KT Tape på skinneben

Mere om skinnebensmerter

Musklens (tibialis posterior) funktion er at støtte fodbuen, når du bevæger dig hen over foden under gang-afviklingen. I medicinske termer er posterior skinnebenssmerter kendt som posterior tibial sene-dysfunktion, eller PTTD. PTTD beskriver en svækkelse af tibialis posterior senen og i alvorlige tilfælde kan resultere i et brud på senen.

Hvis de kræfter som påføres senen er større end hvad senen kan bære, vil inflammation og et microtrauma opstå. Overdreven pronation, nye sko eller løb på anderledes overflade, kompensation for tidligere skader eller dårlige biomekanik og generel overbelastning er alle almindelige årsager til indvendige skinnebenssmerter. Andre årsager kan omfatte ubalancer i underbenets muskkler, platfod eller nedsunken svangbue eller aktivitet, der kræver hyppige og pludselige retningsskift.
Skinnebenssmerter

Indvendig skinnebenssmerte er specifik for den mediale (indvendige) ankel, lige bag den mediale ankelknyst og langs den nedre og indre del af skinnebenet. Bemærk, at denne placering er forskellig fra skinnebenssmerter foran på underbenet. Smerter vil kunne mærkes ved berøring og hævelse er ikke normalt. Smerterne kan variere alt fra svag og irriterende til skarp og invaliderende. Når tilstanden forværres, kan bump mærkes langs området og repræsentere større inflammation og forvridninger i den underliggende seneskede. I starten er der en svag smerte, som føles i begyndelsen af ​​aktivitet og forsvinder i løbet af en kort periode. Som skaden udvikler sig, bliver smerten mere konstant og kan i værste tilfælde resultere i stressfrakturer.

KT Tape kan være en stor hjælp med smertelindring og fremskynde helings-processen. KT Tape hjælper med at øge cirkulation til at lindre inflammation, lette presset på det smertefulde område samt aflaste vævet. Hvile er nøglen ved overbelastnings-skader og sørg for at lægge is på efter aktivitet.

Andre nyttige behandlinger omfatter:
• Tilpasning af fodtøj til fodtype
• Løb på blødere underlag
• Korrekt holdning af foden
• Sørg for udstrækning forud for aktivitet
• Brug anti-inflammatorisk medicin (NSAID)
• Massage