HÆLSMERTER

Smerter i hælen kan spille en træls rolle i vores færd her i livet. Med hvert eneste skridt vi tager påvirkes hælen med stor kraft, og den kan blive udsat for skad,e når disse skridt bliver for voldsomme. Smerten kan ligge og lure i lang tid og kan forårsage andre skader, hvis den ikke bliver behandlet. Læs mere om hælsmerter

Sådan anvender du KT Tape ved hælsmerter

Mere om hælsmerter

Denne applikation kan ikke kun afhjælpe smerterne, men samtidig forebygge kompensationsskader som langsomt kommer, når du går rundt på en øm hæl.

Årsagen til smerter og ømhed i hælen kan skyldes mange ting. Overbelastning i træning, kraftig stigning i vægt, stående arbejde på hårdt underlag, forkert fodtøj er ofte årsag til smerter i hælen. Inflammation, betændte slimsække, gigt, nerveskade, stressfrakturer og slag kan alle lede til hælspore og/eller andre skader. Definitionen på en hælspore er en knoglenydannelse, som ses ved langvarig overbelastnings-betinget inflammation (fasciitis plantaris) ved tilhæftning for hulfodssenen på hælknoglen. Hælsporen er således en følge af overbelastningsskaden og ikke årsagen hertil.

Fasciitis plantaris

menes at skyldes en nedbrydning af kollagenfibre i hulfods-seneskeden under foden tæt på vedhæftningen ved hælknoglen. Da overbelastning af hulfodssenen, ved fortsat belastning, har stor risiko for at udvikle sig til kronisk betændelse i hulfodssenen, er det meget vanskelig at behandle. Det er naturligvis vigtigt at forebygge, at skaden (gen)opstår.

Hælpude-syndrom

opstår ofte efter gentagne, kraftige belastninger. Skaden ses hyppigt ved f.eks. springgymnastik. Denne skade gør at “fedtpuden” skubbes væk og et mindre beskyttende lag forefindes mellem knogle og underlag.

Stressfraktur ses tit hos langdistanceløbere, smerten kan fremprovokeres ved at klemme hårdt om den bagerste del af hælknoglen.

Nerveskade, eller rettere sammenpressede nerver kan give stor smerte ved hælen. Der løber mange nerver langs undersiden af foden.
Slimsæksinflammation

Slimsække skaber en “pude” mellem sener og knogler for at mindske friktion. Når disse bliver irriteret (inflammation), bliver de større og forårsager smerte.

KT Tape giver støtte og smertelindring i hælen uden at hindre bevægelighed. Ved at skabe en overfladespænding på huden over det smertefulde område, danner KT Tape en let og komfortabel struktur som faciliterer mobilitet og mindsker smerte. Sammen med nedkøling og ro vil tapen fremskynde helingen. Såfremt ingen fremgang ses, skal professionelt lægepersonale konsulteres.