FORSTUVNING FINGER

Forstuvning af en finger er et begreb, der refererer til de mange skader i ledbånd og væv omkring fingerled. Forstuvning af en eller flere fingre er meget almindelige i håndbold, volleyball og basketball, eller andre aktiviteter, hvor der skal gribes eller slås til bolde… Læs mere om forstuvning af fingre

Sådan anvender du KT Tape mod forstuvning af en finger


En forstuvet finger sker, når en “stump” kraft påføres et fingerled. Kraften er oftest direkte på spidsen af fingeren og kombineret med hyperekstension (overstræk) af leddet. Ledbånd og andet blødt væv strækkes for meget eller brister helt, hvilket resulterer i betydelige smerter. Hævelse, blå mærker og tab af bevægelighed ledsager typisk smerten.

KT Tape kan hjælpe med at stabilisere leddet uden at fiksere det fuldstændigt. Du vil opleve at det giver komfort og fremmer helingen. Det er vigtigt at du får hjælp til at diagnosticere en forstuvning korrekt, så brud eller ledforskydninger kan udelukkes for effektiv behandling. Fejldiagnose kan resultere i tab af bevægelighed eller kroniske smerter. Hvile, is, og smertestillende (NSAID) kan være meget nyttig i behandlingen af både inflammation og smerter. Aftager smerten ikke inden for de første 12 timer, bør du konsultere en læge for korrekt diagnosticering.