Hvad er KT Tape?

Hvad er KT Tape, er et af de spørgsmål som vi tit får. Det er et af de bedste kinesiologitape produkter på markedet. I daglig tale kaldes den også behandlingstape og elastisk sportstape. KT Tape producerer både bomulds- og en syntetisk tape, Original og Pro. Syntetisk lyder i mange ører kunstigt, men du kan sammenligne det med eksempelvis løbetøj. Det er mere behageligt at løbe i en T-shirt, som er vævet af syntetiske fibre end i en vævet af bomuld. Syntetiske fibre ånder bedre, når du sveder.  KT Tape producerer som de eneste en fuldsyntetisk tape, KT Tape Pro.
Der er stor forskel på tape. Især tæthed af vævning samt kvaliteten af den lim som bruges på kinesiologitape. Jo billigere en tape, des færre elastiske fibre og sikkert en lim, der ikke er allergitestet.

Kinesiologitape er ikke en ny opfindelse, men blev udviklet af Dr. Kenzo Kase, japansk kiropraktor for over 30 år siden.

Tapen virker ved at løfte huden en smule, da den elastiske tape påsættes over det smertefulde område. Dette kaldes også en neuro-muskulær respons, som afslapper vævet og skaber en bedre kommunikation mellem muskler og nerver. Tapen giver desuden støtte til det skadede område uden en stor støtteforbinding.
Da kroppens smertesensorer sidder mellem 1. og 2. hudlag giver det plads til en bedre blodgennemstrømning til det skadede område. Når tapen anvendes korrekt, kan du slet ikke mærke det. Du placerer tapen på den let strakte hud fra den ene ende af musklen til den anden. Teorien bag tapen er baseret på kroppens egen naturlige helings-proces. Ideen er at give musklerne maksimal bevægelse og få kroppen til at helbrede sig selv.

Rådgivning

KT Tape Danmark giver rådgivning omkring brug af tapen baseret på mere end 18 års arbejde i behandlingsbranchen. Jeg arbejder sammen med en af Europas førende sportsfysiologer, Per Bastholt, fysioterapeuterne, Nina Foldberg, Glumsø og Anders Madsen, København samt kiropraktorerne Malene Duedahl, Sorø og Claus Greiffenberg, Helsingør. Så du er i gode hænder hos os. Derudover bruger mange dygtige behandlere i hele Danmark KT Tape.

Er du ny bruger af tapen, anbefaler jeg, at du sammen med fysioterapeut eller en anden sundhedsfaglig person gennemgår din situation. Følger du med i elitesport, ser du mange professionelle brugere af KT Tape. Frederiksberg og Brøndby Volleyballklubber, Beachvolleylandsholdene i Danmark,  Kerri Walsh (USA beachvolleyball), Andy Murray (UK Tennis), Jessica Draskau Petersson og Sissel Møller ( 2 af Danmarks hurtigste kvinder i løb), Tiger Woods (US Golf), Simon Haubjerg (curling), Team Elina Elite (Gymnastik), Viktor Thorup (Danmarks hurtigste speedskater), Olivia Gram (Tennis) og Anita Stenberg (Norges hurtigste kvinde i banecykling) blandt mange.

Er der forskel på farverne?

KT Tape fås i 10 farver og forskellige specialprint og bruges til smertelindring, mindske inflammation, afslappe spændte og trætte muskler, forebyggelse af kramper, lymfedrænage og meget mere. Farven har INGEN betydning for effekten. Tapen fås i både afskårne stykker og hele ruller, hvor du selv klipper tapen i de ønskede længder. Tapen ligner traditionelt sportstape, men er fundamentalt anderledes, idet den har en specifik elasticitet, som har betydning for dens effektivitet. Du kan både gå i bad og svømmehal med tapen. Det er vigtigt at huske på at effektiviteten er afhængig af placering og stræk. I nogle tilfælde skal der forsøges med forskelligt stræk på tapen for at få den bedste effekt.

Tapen er allergitestet og limen (100 % acryl) er patenteret og indeholder hverken kolofonium eller latex. Korrekt påsat kan tapen sidde i mange dage, før den mister sin effekt.

Hvad er KT Tape godt for?

Du kan bruge KT Tape til alt fra muskulære udfordringer, overanstrengelse, fibersprængninger, smertebehandling, muskel og seneskader til restitution, lymfedrænage, postoperativ støtte og aktivering af svage muskler.

Klik HER for at se hvordan du eksempelvis kan bruge KT Tape i forbindelse med smerter i achillesenen.